Miksi?Vuoden 2008 alussa eräs irkkaaja pyysi minua osallistumaan hänen ja parin muun tyypin kanssa perustamaan uutta monialaista blogia. Tuoreena animeystävänä lupauduin hankkeeseen, mielessä oma pilvireunuksinen kimalteleva animekornerini suositussa sivustossa. Kunnianhimoinen projekti jäi kuitenkin puheeksi, mutta unelmani eivät. Perustin vanhan irkkituttuni avustuksella oman blogini, Weturin '08 keväällä. Kuten aloituspostauksessa mainitsin, nimi on pelkkää hömppää ja kuvastaa tasaista etenemistä WcDuckin tuplaveellä.

Ja näin tapahtuikin, pidin blogia 2010 syyskauteen asti enemmän ja vähemmän aktiivisena. Tuon projektin oikeana tarkoituksena oli puhtaasti oppia kirjoittamaan selvää, ehkä parhaimmillaan hauskaakin, suomea. Pitkällä väännöllä teksteistä tulikin järkevämpiä ja pidempiä - kulutin niihin aina vain enemmän vaivaa. Mutta en ole valmis.

Vanha Weturi oli romuttunut ja täynnä pölyä, joita ei vuokralainen eikä omistaja suostu enää kunnostamaan - aika muuttaa. Tämän päätöksen laukaisi eräs toinen internetnakamani, joka nostalgian nimissä tahtoi nähdä vanhan Weturin kukoistavan vielä kerran. Muutin uusiin tiloihin ja sisustin sen ansaitsemaansa kuntoon.

Matka jatkuu taas.
» Et kertonut itsestäsi mitään.

20-vuotias helsinkiläinen. Irkkaan Quakenetissä ja IRCnetissä, samalla leechailen animea ja muita satunnaisia löytöjä Rizonissa. Animen katselu starttasi syyskuussa 2007 Grenadier'llä ja kuvalautojen selailu vähitellen vuonna 2008.

» Mielipiteesi vaikuttavat olevan paskoja, kuinka oikeutat tuollaisen animemaun senkin kutale?

Joo siis, come at me bro. Loldeepit ja pelkällä juonellaan elävät sarjat eivät tule menemään läpi, hahmot on aina sarjan selkäranka. Plus, lineaarisuus ja helppo lähestyttävyys on kaltaiselleni ADHD-lapselle tärkeitä.

» Tuletko muuttamaan linjauksia aikasempaan kirjotustapaasi?

Koitan pitää formaatin tutun simppelinä, mutta tulen kuitenkin elävöittämään tekstiä oheiskuvilla ja kehittämällä kirjoitusta luontevammaksi. Pistäkää vaan viestiä miten nämä toimii. Kommenttia, mailia, yksityisviestiä, hilightia - ihan miten vaan ikinä haluatkaan nykäistä sitä hihaa.